Hoppa till innehåll
Hem » Resa till Klaipeda

Resa till Klaipeda

Att resa till Klaipeda från Sverige är både bekvämt och tillgängligt. De flesta väljer att resa med Färjan från Karlshamn eller Trelleborg eftersom du då kommer direkt till Klaipeda. Med bor du långt norrut i Sverige så kan det vara smidigare att flyga till Baltikum och sedan ta dig till Klaipeda med andra transportmedel.

Färjelinjer från Sverige till Klaipeda

1. Karlshamn-Klaipeda

Denna färjelinje är en av de mest populära förbindelserna mellan Sverige och Klaipeda. Den ansluter den svenska hamnstaden Karlshamn med Klaipeda och tar cirka 15 timmar. Färjorna är utrustade med en rad faciliteter inklusive kabiner, restauranger och butiker, och erbjuder en bekväm överfart.

2. Trelleborg-Klaipeda

En annan viktig färjelinje som förbinder Sverige med Klaipeda är ruttes som går från Trelleborg. Den här linjen är ett populärt val bland både turister och affärsresenärer och erbjuder regelbundna avgångar.

Färjan från Trelleborg till Klaipeda tar cirka 16-17 timmar och ger passagerarna möjlighet att njuta av en behaglig resa över Östersjön. Ombord finns bekvämligheter som restauranger, barer och kabiner för övernattningsresor. Dessutom är färjan en bekväm lösning för dem som vill ta med sina fordon.

Färja till Klaipeda.
Från Sverige finns två olika färjelinjer som går till Klaipeda – från Karlshamn och Trelleborg.

Flyg till Klaipeda

Om du föredrar snabbhet framför den relativt långsamma båtresan, är flyg ett bekvämt alternativ.

Flyget är ett alternativ för dig som vill komma snabbt till Baltikum.

Flyga till Palanga

Palanga International Airport är den närmaste internationella flygplatsen till Klaipeda, endast 30 kilometer bort. Det finns inga direkta flyg från Sverige till Palanga, men du kan enkelt ta ett flyg via större flygplatser som Riga, Vilnius eller Köpenhamn.

Från Palanga flygplats finns det flera transportalternativ till Klaipeda, inklusive bussar, taxibilar eller hyrbilar, och resan tar vanligtvis mindre än en timme.

Flyga till Vilnius

Ett annat alternativ är att flyga till Vilnius, Litauens huvudstad, och sedan ta en buss eller tåg till Klaipeda. Direktflyg från Stockholm till Vilnius är vanligt och resan tar cirka 1,5 timmar.

Från Vilnius är det ungefär 300 kilometer till Klaipeda, och du kan resa med tåg eller buss, vilket vanligtvis tar mellan 3,5 och 5 timmar. Givetvis är detta lång väg om du bara planerar att besöka Klaipeda, men ett tips är att uppleva Vilnius och sedan ta turen till Klaipeda och därifrån färjan hem till Sverige.

Sammanfattning

Oavsett om du väljer sjövägen eller luftvägen, är det enkelt och bekvämt att resa från Sverige till Klaipeda. Färjor erbjuder en avkopplande resa och chansen att njuta av Östersjöns skönhet, medan flyg ger snabbhet och effektivitet. Båda alternativen har sina fördelar, så välj vad som passar bäst för dig.